torstai 29. lokakuuta 2009

Bakemonogatari

Pidin Maria Holicista ja Sayonara Zetsubou-Senseistäkin jonkin aikaa, jo ihan pelkästään niiden erilaisuuden ja kummallisuuden vuoksi. Bakemonogatarissa sama kummallisuus ja taidesuuntaus ei enää yllätä, mutta pidän siitä silti enemmän kuin edellä mainituista. Ja puhun nyt nimenomaan animeista.

Zetsubou-Sensein toisen kauden jatkuva, päämäärätön sekoilu oli liikaa jopa minulle. Maria Holicissa pänni se, ettei sitä voinut, eikä ollut tarkoituskaan, ottaa vakavasti. Bakemonogatarissa on ajoittaisen sekoilun lisäksi selkeä juoni, ja sen voi ilmeisesti ottaa jokseenkin tosissaan. Hahmoihin suuntautunut väkivaltakin on paljon mielekkäämpää seurattavaa, kun ne eivät muistuta räsynukkeja, ja niistä ei ole tahallaan tehty epäsympaattisia.

Lipsync on jotenkin poskellaan. Herättää kummastusta kun poikkeuksellisen sulavat huulten liikkeet eivät täsmää puheeseen.

Vähän tuo flegmaattisuus noissa tunteen ilmauksissa häiritsee, ku tuntuu siltä, että se on nykyään vaan joku SHAFTin trademark. Episodikohtaiset alkumusat ovat myös kiva lisä, mutta vakkarialkumusa ei ole mitenkään mieleenpainuva, toisin kuin Maria Holicissa.

EDIT: Kuten kommenteissa minulle oikaistiin. Sarja ei tosiaan päättynyt 12. jaksoon vaan niitä ilmestyy vielä nettijulkaisuina 15 asti.

6 kommenttia:

 1. Hm. Bakemonogatari ei ole edes loppunut vielä. Ehkä vähän aikaista?

  Hyvä sarja kyllä, erittäin SHAFTikas.

  VastaaPoista
 2. MITÄ?! Oikeasti?

  No seurataan jatkossakin sitte.

  VastaaPoista
 3. Onhan se loppu. Tarkastin. En tiiä puhutko sitten jostain muusta kuin animesta, vai onko siitä toinen kausi tulossa?

  VastaaPoista
 4. Ei, oot väärässä. Animea tuli telkkarista 12 jaksoa, ja kolme viimeistä jaksoa streamataan Bakemonogatarin virallisilla sivuilla. Kolmastoista on jo tullut viime tiistaina ja se löytyy ainakin gg:n subbaamana. Neljästoista tulee tänään tai huomenna todennäkösesti, mitään ilmottelua ei tosin ole ollut.

  Pointti on se, että Bakemonogatari on 15 jaksoa pitkä.

  VastaaPoista
 5. Aahaa. Pitääpä nekin sitten katsoa. Ilmankos sivutinkin ne, kun ne oli anidb:ssä kirjoitettu kuin bonusmateriaalit yleensä.

  Miksihän ne on noin irrotettu toisistaan?

  VastaaPoista
 6. Itse en animedatabasea käytä ollenkaan, kun MALissa on kaikki tarvitsemani tieto, joten en tiennyt heidän tavastaan tehdä noita asioita. Bakemonogatari on kuitenkin nimenomaan 15 jaksoinen, eikä ne kolme ole mitään spesiaaleja vaan ihan sarjaa jatkaa. Viimeset jaksot on netissä, koska Japanissa sarjoille ostetaan 13 jaksolle ohjelmatilaa kerrallaan, joista yksi meni recap-jaksoon, joten kolme viimeistä täytyi hoitaa jotenkin muuten...

  Katso ihmeessä, 13. jakso on tyypillistä Bakemonolaatua, joskin kuvanlaatu on webstreamin takia tavallista huonompi.

  VastaaPoista