keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Bleach 144-189

Tiedoksenne: Jos tällä blogilla olisi joku taso jota ylläpitää, en varmasti julkaisisi tätä tekstiä. Sisältää vain turhaa ragetusta. Ei kannata lukea.

Katsoin Bleachia uskollisesti joka viikko aina Soul Society episodin loppuun, mutta sitten alkoivat fillerit, ja kuten Narutosta olin aikaisemmin jo oppinut, ei niitä kannata jäädä katsomaan. Nyt fillerit ovat hyvän aikaa sitten loppuneet, ja ajattelin palailla sarjan pariin.

Mutta mitä näenkään; Bleach on muuttunut paskaksi. Animaatio on paikoin niin huonoa, ettei se edes naurata. Hahmot näyttävät vain harvoin itseltään, kaikki liike on kömpelöä ja vailla momenttia, freimejäkin on surkean vähän. Ennen tyyliin sopivat musiikit ovat muuttuneet kalpeiksi remikseiksi, ja soppaan on heitetty suorastaan ärsyttäviä ja kliseisiä biisejä. Juoni oli hetken aikaa jossain välissä kiinnostava, mutta sekin fillereillä tilkitty episodi loppuin ennen, kun siitä oli saanut mitään irti, ja vaihtui abysmaaliseen prinsessansuojelufilleriin. Siinä on yksi plot twisti, joka sekin paljastui loppujen lopuksi olevan mallia "voi ei, koko elämäni olin ymmärtänyt kaiken aivan väärin, olen pahoillani." Kaiken kruunaa se, että episodia varten julistettu uusi päähenkilö polttaa itsensä tuhkaksi, koska hänellä on Kunnia(tm). Mikä on oikeastaan vaan hyvä, että hänelle ei tarvitse alkaa luoda keinotekoista roolia, kun oikea juoni alkaa.

Ennen taistelut olivat koko sarjan suola, niistä huokui voimaa, kun nyt tarvitaan AINA joku pitämään katsojaa ajan tasalla "hänen reiatsunsa kasvaa", "hän ei ole samanlainen kuin äsken", "se on yli yhdeksäntuhatta." Järjen puute on pahentunut entisestään: joku saattaa huutaa seuraavan liikkensä nimen ja suorittaa sen, jolloin uhri ehtii ajatella "voi ei, en pysty väistämään sitä", muistella muutaman vuosikymmenen edestä menneitä, huuttaa ääneen MOURUA! NEKOMARU! BANKAI!, poseerata ja vielä tehdä vastaiskun, joka pysäyttää ennen niin vastustamattoman tekniikan, vaikkei äsken mukamas pystynyt edes väistämään sitä siitä huolimatta, että oli hetkeä aikaisemmin teleporttaillu pitkin huonetta. Se syö uskottavuutta.

Anteeksi vaan, että valitan jostain näin turhasta, mutta minulla on päänsärky ja yritän katsoa Bleachiä, koska minulle sanottiin, että se on NYKYÄÄN taas hyvä, ja siihen on vielä nelisen kymmentä jaksoa matkaa...

Kaippa tämä tästä paranee. Ei se ainakaan paljon huonommaksi voi mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti