sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Onegai Teacher

Jaahas, mitähän tästä sanoisi. Ensivaikutelma ei ollut kovin positiivinen "miksi tämä on niin suosittu ja onegai twinsistä ei välitä kukaan?" Sitten se siitä vähän parani, että ainakin joskus hommiin laitetaan vähän vauhtia, vaikkakin ulkoiselta tasolta, mutta eipähän saman asian ympärillä pyöritä koko tuotantokautta. Eli nyt ei paritettu kahta hahmoa koko sarjaa, vaan se aika käytettiin suhteen piilotteluun.

Love Hinasta on selvästi peritty (kumpi sitten olikaan ensin, en jaksa tarkistaa) hahmojen kädettömyys tilanteiden selittämiseen ja kaiken väärin ymmärtämiseen, mitä en pysty kuvittelemaan kenenkään pitävän viihteenä. Kaikki tällaisesta typeryydestä seuraavat juonenkäänteet ovat minun listallani aivan kirkkaimssa huipussaankin ala-arvoisia.

Animaatio oli kai aivan siedettävää, mutta äänet... Äänet! Olin aivan varma, kunnes tarkistin asian, että tämän on perustuttava visual novelliin tai erogeemuun ja lainattava musiikkinsa suoraan kyseisestä mediasta, koska ne ovat jotain aivan abysmaalisen paskaa. Midi-syntetisaattorilla väsättyjä pimputuksia joiden tekijä on toivottavasti jo seivästäytynyt miekkaansa.

Ääninäyttelykin on ärsyttävää - puheeseen EI saa lisää tunnetta, vaikka ennen jokaista vokaalia ja jokaisen sanan jälkeen ähkäisee pienen h:n. Vhaih honkhoh thämhäh jhothenkinh drhamhaatthisthah? Ei, se on raivostuttavaa! Ei fundamentaalisesti yhtä hirvittävää, kuin jenkkein ylinäyttely, mutta varmasti joku on käskenyt molempien päähenkilöiden ääninäyttelijät puhumaan tunteenpurkauksissaan niin, koska molemmat roolisuoritukset repivät hermojani.

Säälin sivuhahmoja monissa tilanteissa, koska he eivät ole tehneet mitään pahaa joutuakseen kyseiseen animeen ja ovatkin oikeastaan ainoita jokseenkin rationaalisesti käyttäytyviä hahmoja koko tuotannossa. Eteenkin tilanteessa, jossa päähenkilö saa jotenkin päähänsä, että uhrautumalla tilanteessa, jossa kukaan ei sitä kaipaa, hän voisi jotenkin auttaa jotakuta, mutta aiheuttaakin vain mielipahaa itselleen, mielitylleen, oikeastaan koko hahmokaartille ja ennen kaikkea minulle.

Meni vähän ragettamiseksi, mutta ei Onegai Teacher läpeensä mätä ollut. En vaan nyt keksi siitä mitään kovin kummoisia hyviä puolia. Jakso 13, joka on joku epilogi ja sellaisenaan erittäin irrallinen muusta juonesta, oli ainoa jolle naurahdin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti