keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Aliarvostetut

Tässä siis jokin aika sitten lupaamani lista aliarvostetusta animesta ja mangasta. Listalleni pääsi niitä teoksia, jotka sattuivat tulemaan mieleen, ja lisäilen niitä sitä mukaa. Kriteerinä oli valtavirran suosion puute ja oma positiivinen mielipiteeni. Lisää voi ehdotella.

Anime:
Key the Metal Idol - Ei kerro rokkibändistä.
Serial Experiments Lain - Tykkäsitkö Matrixissa muustakin kuin toiminnasta?
Tenshi na konamaiki (Cheeky Angel) - Aika yksinkertainen tapaus, joka on luultavasti jäänyt pienelle suosiolle häiritsevän piirtotyylinsä vuoksi.
Kara no Kyoukai - Parasta

Manga:
Yubisaki Milk Tea - Tabukasa
Hotel - Nimi ei kerro sitäkään.
Broken Angels
Boku no futatsu no tsubasa - Tapahtuukin jotain, eikä vaan vatvota.
Short Program - Lämminhenkisiä one shotteja
Kakumei no hi (The Day of Revolution) - Ainoa ratkaisu yllättävään muutokseen ei olekaan sen kieltäminen.
Pretty Face
Yokohama Kaidashi Kikou - Animeadaptaatio on perseestä. Yksi kauneimmista ja rauhallisimmista mangasarjoista.
Milk Closet - Maksimaalista eeppisyyttä. Ehdottoman suositeltavaa lukemista.

4 kommenttia:

 1. Muuten ihan asiallisen oloinen lista (lue: en tunnistanut yhtäkään nimeä, vaikka olisi ehkä syytä), mutta Lainin nimeäminen aliarvostetuksi on vähän outoa, kun se on olemukseltaan sellanen, ettei se kertakaikkiaan VOI olla suuren yleisön suosikki. Eikä sen tarvitse olla - siitä tykkää kaikki, jotka tollasesta kamasta nyt ylipäätään on kiinnostuneita. Itse olen kiinnostunut, mutten pitänyt Lainia kovin hyvänä - kiinnostava kyllä, toteutus vaan kusi ja koko idea oli verhottu sellaseen teknoperseilyyn, ettei se loppujenlopuksi paljoa antanut.

  tl;dr Kaikkihan Lainista tykkää, jotka syvällisempää shittiä arvostaa

  VastaaPoista
 2. Siksi Lainin tähän laitoinkin, koska se on hyvä, eikä sillä ole suuren yleisön suosiota. Toki se on paljon tunnetumpi lännessä kuin ehkä mikään muu näistä, mutta se on myös sen verran hyvä, että soisin kaikkien siitä tietävän, jotta voivat itse mielipiteensä muodostaa.

  Ei siitä kaikki pidä, mutta mistäpä pitäisi.

  Yokohama Kaidashi Kikou lisätty listaan.

  VastaaPoista
 3. Yokohama Kaidashi Kikoun anime-adaptaatio ei ole perseestä. Se on vain liian lyhyt.

  Lain on outolintu. Vanhat sedät sanovat, että se oli ensimmäinen sarja, joka sai ajattelemaan asioita, keskivanhat ja uudemmat taas sanovat, että se ei yllä vanhojen setien hypetyksen tasolle ja sisältää vanhetunutta scifiä, kuten useimmat vanhat scifit.
  En ole vielä katsonut, mutta tulen kyllä katsomaan, ainakin että saan oman mielipiteen muodostettua.

  VastaaPoista
 4. Niin tosiaan, Yokohama Kaidashi Kikousta oli kaksi OVAa, joista muistan liian hyvin jälkimmäisen, joka on persestä. Ensimmäinen oli ihan hyvä. Satuin vaan katsomaan sen ensimmäisenä ja odotin uudemmalta jotain hienompaa. YKK:ssa tunnelma on tärkein, eikä sitä olla osattu mallintaa tarkasti kumpaankaan OVAista.

  Minua ei niiden lyhyys haittaa, koska ei niin verkkaista menoa jaksaisikaan kovin pitkään katsoa. Ne ovat hyvä lisuke animelle sellaisenaan, tai ainakin ensimmäinen on.

  VastaaPoista