lauantai 21. marraskuuta 2009

Key the Metal Idol

Tässä animessa on muutama seikka, jotka tekevät siitä mielenkiintoisen, erilaisen, uskottavan ja ennen kaikkea hyvän. Jos olet yhtä spoilerikammoinen kuin minä, suosittelen olemaan lukematta. Ei siis mitään juonipaljastuksia luvassa.

Suurin osa yli kuusijaksoisista (ei parisuhde) animeista alkaa muutaman episodin yhden tekevällä palloilulla. Kunnes yhtäkkiä noin sarjan puolessa välissä, jostain tupsahtaa juoni, mikä muuttaa sarjan luonteen täysin. Tässä vaiheessa yleensä esitellään päähahmot.

Key the Metal Idolin kohdalla on toisin. Synkeähkö juoni on alusta lähtien mukana, vaikkei se heti päähahmoon vaikutakaan, vaan etenee lähinnä rinnalla sivuten häntä silloin tällöin. Eivätkä päähahmonkaan tekemiset tällä välin ole yhdentekevää palloilua, vaan määrätietoista pyrkimystä omaan päämääräänsä.

Seuraavaksi haluan, että mietit itseksesi, mitä ajattelisit, jos kohtaisit henkilön, joka tuijottaa lasittunein silmin suoraan eteensä, ja väittää olevansa robotti. Siis oikeassa maailmassa, ei jossain pelissä tai animessa, vaan siinä maailmassa, jossa käyt kaupassa, töissä, koulussa ja elät. Minä ainakin ajattelisin, että hän pelleilee tai on päästään vialla. Ja niin ajattelisivat Key the Metal Idolinkin henkilöt aina lapsuuden ystävistä uusiin tuttavuuksiin. Vastaavia reaktioita saattaa jopa kohdata muissa animeissa tai manga-sarjoissa, mutta epäilen vahvasti, että ei niissä kukaan huolisi moista henkilöä ystäväkseen tämän itsensä vuoksi. "Yäk, se on erilainen."

Näiden päälle hieno käsin tehty animaatio, vahva tunnelma, uskottavat hahmot ja hyppysellinen hienoja hetkiä, niin kyllä minulle kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti