maanantai 29. maaliskuuta 2010

C.A.T.

Enpä tiedä pitäisikö tälle omaa tekstiä omistaa, mutta jossain on pakko mainita, enkä viitsi aliarvostettujen joukkoon laittaa. CAT (C.A.T.) on toiminta-seinen-manga.

Olen aivan varma, että kukaan ei ole CATistä ennen kuullut. Itsekin luin sen aivan sattumalta. Kirjoitusteni tyyliin eivät kuulu juonitiivistelmät, enkä tee tässäkään tapauksessa poikkeusta, koska juonellisesti kahden kirjan aikana ei ehdi tapahtua juuri mitään, ja alkuasetelmien selostaminen oikeastaan kattaisi koko sarjan tähän asti.

Pidän erittäin paljon CATin lyijykynämäisestä piirtojäljestä ja realismihtavasta piirtotyylistä. Siinä on paljon silmäkarkkia mm. toiminnan muodossa. Päähenkilöt ovat erittäin miellyttäviä ja epäkliseisiä.

CATiä on julkaistu kaksi kirjaa, ja se on ollut hiatuksessa reilun kuuden vuoden ajan, joten jatkoa on tuskin odotettavissa. Outoa, mutta tämä ei oikeastaan minua haittaa. Voi olla, että olen niin tottunut siihen, että moni mielenkiintoinen alku lähtee suunnilleen näillä paikoin rönsyilemään ja tuhoamaan pikkuhiljaa uskottavuuttaan. Olenkin sitä mieltä, että CATin kaksi kirjaa muodostavat sellaisenaan hyvän novellimaisen tarinan.

Kahden kirjan aikana ehditään kertoa juuri ja juuri tarpeeksi paljon, että lukija saa tarvittavat tiedot nähdä pilkahduksen suuresta kuvasta, jonka tulevat kirjat olisivat maalanneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti